In SYNC Executive Search komen mijn verhalen samen: executive search met een holistische mindset

door | 17 augustus, 2021 | Over SYNC

Executive search, mijn vak

Recruitment is al meer dan 15 jaar mijn specialisme. Het is het vak dat mij veel voldoening geeft en aansluit bij mijn talenten. Waarom? Het is resultaatgericht werk. Ik werk voor een opdrachtgever aan een opdracht, sluit de opdracht succesvol af en de volgende ‘wedstrijd’ begint. Het werk is kort cyclisch, dat uitstekend bij mij past. En ik maak elke dag verbinding met mensen en praat met hen over hun carrière. Dit gaat dieper dan de gewone conversatie omdat ik wil weten wat mensen drijft, waar hun hart sneller van gaat kloppen, waar ze energie van krijgen en wat hun wensen zijn voor de toekomst? Zitten ze op de juiste plek en komen de talenten tot hun recht in hun huidige rol? Of heb ik misschien een interessante mogelijkheid waar de kansen voor maximale ontplooiing op dat moment beter zijn? Ook ontmoet ik veel organisaties. Ieder met een eigen verhaal, een eigen bestaansrecht en eigen doelen. Jazeker, winst maken is daar een belangrijk onderdeel van. Want dat onderstreept nou eenmaal het bestaansrecht. Maar het is vaak méér dan dat. Ik werk graag samen met organisaties die naast financieel rendement ook een ander doel hebben. Namelijk bijdragen aan ons welzijn: en dus ook een maatschappelijk, duurzaam of sociaal doel nastreven.

 

Mijn zoektocht naar zingeving

Ik combineer mijn vak en mijn zoektocht naar zingeving. De weg die ik ook 15 jaar geleden ben ingeslagen en die mij zoveel heeft gebracht. Namelijk de zoektocht naar hoe ik mijn leven wil inrichten. Waar word ik echt gelukkig van? Waarvoor ben ik hier, wat kom ik brengen, wat kom ik geven? Deze weg begon met een 4-jarige opleiding coaching & counseling. Daarna heb ik diverse avonturen beleefd. Allen uit nieuwsgierigheid. Ervaren hoe ik omga met rust en stilte. Hoe ga ik om met het wegvallen van de externe prikkels? Wat gebeurt er dan? Wat blijft er van mij over? Ervaren waar ik waarde aan hecht. En hoe ik mijn leven wil inrichten vanuit mijn talenten en mijn potentieel. Zo heb ik deelgenomen aan een 10-daagse stilte retraite in België (vipassana) en een yoga-meditatie week op Ibiza. Ik heb de Camino Frances gelopen een 850 kilometer lange pelgrimstocht in Noord Spanje en wandel momenteel het Pieterpad. Alle activiteiten hebben mij veel gebracht, hebben mij doen groeien en hebben mij geleerd om vertrouwen boven angst te verkiezen. Zolang ik de stilte opzocht, goed luisterde naar wat er zich binnen in mij afspeelde, daarop acteerde, kwam ik dichter bij de kern, bij wat ik hier mag komen doen.

 

In SYNC Executive Search komen mijn verhalen samen

En zo is SYNC Executive Search ontstaan. Mijn eigen executive search bureau waar ik executive search combineer met zingeving. Executive Search met een holistische insteek. Waarom? Omdat ik geloof dat de beste match gemaakt wordt wanneer de wensen van de organisatie en de wensen van kandidaat op een dieper niveau ook matchen. Vanuit een holistische benadering: waarbij naast kennis en ervaring ook purpose en ambitie van organisatie en kandidaat overeenkomen. En ja, ik ben oud-topsporter en dus gewend om te presteren en resultaten neer te zetten. 

 

Meer informatie?

Spreekt mijn verhaal je aan en mocht je interesse hebben om een keer een kop koffie te doen en van gedachten te wisselen? Heel graag!