De bevlogen professional

door | 14 september, 2021 | Professionals

De bevlogen professional

In mijn meer dan 15 jaar recruitment ervaring heb ik honderden interviews afgenomen. Interviews met hoogopgeleide professionals, die door de jaren heen een prachtig track record hebben opgebouwd op een bepaald specialisme. Ik heb gemerkt dat de meest krachtige, inhoudelijke en bevlogen gesprekken met professionals een gebalanceerde mix tussen zowel masculien als feminien leiderschap vertoont. Doelgericht, besluitvaardig, doorzettingsvermogen, ambitie en denken worden afgewisseld met bezieling, creativiteit, verbinding, bescheidenheid en voelen.

Tijdens een interview herken ik de bevlogen professional aan het volgende. De professional is zich bewust van zijn of haar kennis, ervaring en talenten, zet deze doelbewust in en is daarmee succesvol. De bevlogen professional is intrinsiek gemotiveerd, en lijkt daardoor in staat impact te maken. De bevlogen professional maakt verbinding met gesprekspartners, staat open voor verdieping van het gesprek en spreekt zich uit over zijn behoeften en wensen. De bevlogen professional durft zich kwetsbaar op te stellen, waardoor de mens achter de mens zichtbaar wordt.

In mijn werk als Headhunter ben ik tijdens het contact met de professional alert op beide vormen van leiderschap. Leuk, want waar het masculiene leiderschap veel aanzien heeft – en terecht, want zonder resultaten geen prestaties – ziet men meer en meer in dat een gezonde mix tussen masculien en feminien leiderschap in organisaties werkt. De professionals lijken beter te presteren en simpelweg gelukkiger te zijn op de werkvloer. Wat in veel gevallen een positieve invloed heeft op de totale resultaten.

 

Meer informatie?

Wil je hier een keer contact over? Leuk, doen!